10 Mart 2015 Salı

ŞİFREYİ ÇÖZ, EVDEN KAÇ!!

Hadiii, hepimiz Sherlock Holmes izlerken onun zekasına hayran kalmışızdır ve biz olsak ne yapardık diye düşünmüşüzdür. İşte size kendinizi kanıtlayabileceğiniz bir fırsat: Gerçek Kaçış Oyunları. Bu oyunlar, 2014 yılının ikinci yarısından itibaren ülkemizde yaygınlaşmaya başlayan bir eğlence sektörü. Oyunun temeli, 2-5 kişilik takımların bir saat boyunca kilitli kaldıkları ev ya da oda gibi mekanlardan şifre ve bulmacaları çözerek çıkmasına dayanıyor. Çıkamayanlar içinse malesef kapı oyun evi sahipleri tarafından açılıyor..

Oyunların çıkış noktasının “Odadan Kaçış Oyunu” temalı bilgisayar oyunları olduğu söyleniyor. Bu oyunların gerçek hayata geçirildiği ilk örnek ise Japonya’da görülmüş.

İnsanın kendini bir oyunun parçası olarak hissetmesi, arkadaşlarıyla birlikte çeşitli gizemli mekanlarda heyecan ve gerilimli zamanlar geçirmesi açısından özellikle Ankara gibi yapılacak çok bir etkinliğin bulunmadığı şehirlerde kaçış oyunları haftasonlarının vazgeçilmezleri arasına girmeye aday..

Bu oyunların tek handikapı şifrelerin bir kere çözüldüğü aynı oyuna ikinci kez gidilemeyecek olmasıyken, her ay artan oyun evleri sayesinde çeşitlilik sağlanmış bile.. Kimisinde kendinizi bir hastane katında, karanlık bir ortamda elinizde el fenerleriyle şifreleri birleştirmeye çalışırken bulurken, kimisinde ise bir hapishaneden kaçış için arkadaşlarınızla planlar yapacaksınız.

Bu arada oyunlara katılmanın maliyeti ise kişi başı 15-25 TL arasında değişiyor.

Ankara’daki oyun evlerinden birkaçı: Sherlock Ankara, Lockedin, Track the Key, Escapee
İstanbul’daki oyun evlerinden birkaçı: Tuzak, Defuse the Bomb, Evden Firar, Escape Planet

Bu maceraya en kısa zamanda atılmak için sabırsızlanıyorum.. Ya siz?


A.







0 yorum:

Yorum Gönder