25 Ocak 2016 Pazartesi

BİZİM ORALARDA GÖZLEMEYE “PATİLE” DENİR 

Ankara’da yaşıyorsanız ve ev yapımı leziz mi leziz lezzetler peşindeyseniz, bırakın restoran zincirlerini bir kenara ve yerel yemeklerimizin tadını çıkarın..

Patile, 2003 yılında Semahat Hanım ve eşi Bedrettin Bey tarafından Birlik Mahallesinde açılmış. Malatya-Elazığ yöresinde gözleme için kullanılan isim olan patileyi kullanmışlar, pek de hoş ve akılda kalıcı olmuş. Aslında tattığım için biliyorum, tam gözlemenin karşılığı olmasa da, farkı daha ince olması, kullanılan leziz mi leziz peyniri ve tereyağının bol oluşu. Anlattıklarına göre başta minik bir dükkan iken gelen talepler üzerine yanlarındaki iki dükkanı da alıp genişletmişler ve şu anki haline dönüştürmüşler. İçinde Doğu Anadolu yöresine özgü lezzetlerden olan içli köfte gibi tatlar bulabileceğiniz gibi menülerinde çok çeşitli alternatifler mevcut. Ayrıca, zeytinyağlıları ile doğal pazar kahvaltılarına değinmeden edemeyeceğim. Semahat Hanım her görüşmemizde menülerindeki tüm lezzetlerin tamamen doğal ürünlerden yapıldığı, katkı maddesi kullanılmadığı zira bu yemekleri kendileri ve torunlarının da yediğini vurguluyor.

Patile’nin Ankaralılar tarafından tutulmasının ardından, Çayyolu’nda bir şube daha açmışlar geçtiğimiz yıl. Oldukça güzel döşeli iki katlı bu restoranda da benzer lezzetleri sevenlerine sunuyorlar.  Bu arada, misafiriniz mi geldi, Patile evlere de hizmet sunuyor. Son olarak, çalışanlar için öğle yemekleri,  baby shower organizasyonları, mükemmel ev yapımı ikramlar ve tatlılarıyla Patile iki şubesiyle sizleri bekliyor.


Bol keyifler!



0 yorum:

Yorum Gönder