Ankara’da yaşıyorsanız ve ev
yapımı leziz mi leziz lezzetler peşindeyseniz, bırakın restoran zincirlerini
bir kenara ve yerel yemeklerimizin tadını çıkarın..
Patile, 2003 yılında Semahat
Hanım ve eşi Bedrettin Bey tarafından Birlik Mahallesinde açılmış.
Malatya-Elazığ yöresinde gözleme için kullanılan isim olan patileyi
kullanmışlar, pek de hoş ve akılda kalıcı olmuş. Aslında tattığım için
biliyorum, tam gözlemenin karşılığı olmasa da, farkı daha ince olması,
kullanılan leziz mi leziz peyniri ve tereyağının bol oluşu. Anlattıklarına göre
başta minik bir dükkan iken gelen talepler üzerine yanlarındaki iki dükkanı da
alıp genişletmişler ve şu anki haline dönüştürmüşler. İçinde Doğu Anadolu
yöresine özgü lezzetlerden olan içli köfte gibi tatlar bulabileceğiniz gibi
menülerinde çok çeşitli alternatifler mevcut. Ayrıca, zeytinyağlıları ile
doğal pazar kahvaltılarına değinmeden edemeyeceğim. Semahat Hanım her görüşmemizde
menülerindeki tüm lezzetlerin tamamen doğal ürünlerden yapıldığı, katkı maddesi
kullanılmadığı zira bu yemekleri kendileri ve torunlarının da yediğini
vurguluyor.
Patile’nin Ankaralılar tarafından tutulmasının ardından,
Çayyolu’nda bir şube daha açmışlar geçtiğimiz yıl. Oldukça güzel döşeli iki
katlı bu restoranda da benzer lezzetleri sevenlerine sunuyorlar. Bu arada, misafiriniz mi geldi, Patile evlere de hizmet sunuyor. Son olarak, çalışanlar için öğle yemekleri, baby shower organizasyonları, mükemmel ev yapımı ikramlar ve tatlılarıyla
Patile iki şubesiyle sizleri bekliyor.
Bol keyifler!
0 yorum:
Yorum Gönder