5 Mayıs 2016 Perşembe

YENİ BİR İTALYAN LEZZET DURAĞI




Ankara'da öyle çok orijinal mekan bulunmaz. Bu benim kanaatim tabi, orijinal olanlar üzerlerine alınmasınlar :) Geçenlerde, Bahçelievler 3. Caddede yürürken, bir mekan göz kırptı bize, böylece bi gün buraya gelip denemeliyiz dediğimiz bir yer keşfetmiş olduk.


3. caddeni sonuna doğru, sol tarafta,  "The Italian Cut Pizza & Kitchen" adlı şirin mi şirin bir mekan burası. Cazibesiyle sizi dışardan kendine çekiyor zaten. Kendinizi İtalya'da bir restoranda keyifli bir akşam yemeği ambiyansının içinde buluyorsunuz bir anda. Dekorasyon oldukça başarılı. Kırmızı beyaz ekoseli örtüler, kırmızı peçeteler, bambu bir kutu içerisine yerleştirilmiş yağdanlık. Kısacası sade ama şık detaylarla dolu bir mekan.




Sahipleri ile de biraz sohbet etme imkanı bulduk, çok sıcak, ilgili insanlar. Ankara’ya böyle bir mekan kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.


Gelelim lezzet kısmına J benim seçimim, Ricotta Pizza’dan yanaydı. Hamuru ne çok ince ne kalın, ideal ölçülerdeydi. Kullanılan malzemelerin tazeliğine ise diyecek sözüm yok. Yediğim en güzel Ricotta peynirli pizzalardan biriydi.


Arkadaşımın seçimi ise Fettucini Alferdo’dan yanaydı. Tam kıvamında sosuyla, oldukça lezzetliydi o da. Arka fonda çalan güzel müzik eşliğinde, seçimlerimizden memnun, yiyeceklerimizin keyfini çıkarttık.


Pizzalarımız biter bitmez, bu güzel ortamın sıcaklığına ve sevimliliğine uygun kupalarda çaylarımız geldi. Yanında da kendi spesiyalleri ve ikramları nutellalı pizza…


Bir deneyin derim…


G. 

0 yorum:

Yorum Gönder