2 Mart 2015 Pazartesi

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI


Sizlere Nisan ayında yapmanız için harika bir önerim var. Bu yıl üçüncüsü 4 Nisan 2015 tarihinde Adana’da gerçekleştirilecek Portakal Çiçeği Karnavalı, yaşadığı şehirden sıkılıp bir haftasonu kaçamağı yapmak isteyenler için birebir. Bilmeyenler için söylemeliyim ki Nisan ayı Adana’da havanın en güzel olduğu aylardandır. Baharın gelişini iliklerinize kadar hissedersiniz mis gibi portakal çiçeği kokusunu içinize çekerken. Güneşli havanın keyfini sürerken teninize hafif hafif değen rüzgar taa içinize dokunur. Çocukluğunuzun, gençliğinizin güzel anılarını çağrıştırır.

Portakal Çiçeği Karnavalı da Nisan ayında Adana’yı bambaşka kılıyor son 2 senedir. Detaylarına burada yer alan linkten ulaşabileceğiniz Karnaval’ın artık Adana’yla özdeşleşmeye başladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu etkinlikle sokaklar karnaval alanına dönüşür, sokak konserleri, dans gösterileri, halk oyunları yürüdüğünüz sokaklardan, geçtiğiniz caddelerden keyif almanızı sağlar. Karnavalın coşkusuna kendinizi bırakıp korteje katılabileceğiniz gibi, herhangi bir kafede oturup çayınızı, kahvenizi yudumlarken de karnavalın o büyülü atmosferini yaşayabilirsiniz bu şehirde. Bahar ayının tadının sokaklara dökülerek kutlandığı Adana’da, gündüz sokaklarda vakit geçirirken akşam da Seyhan Nehri’nde yer alan Taşköprü üzerinde dilek fenerlerinin gecenin karanlığına süzülüşünü izlersiniz.

Adana’ya gelmişken Karnaval’ın coşkusuna kendinizi kaptırıp da kebabınızı yemeyi, şalgamınızı içmeyi ihmal etmeyin sakın. Ben bu işi bir adım öteye götürmeliyim, gerekirse Adana mutfağının dibine vurmalıyım diyenler gece şırdancıya da uğrasınlar mutlaka. Ama, siz siz olun Sular Börekçisi’nde kıymalı böreğinizi yemeden, Kazım’da muzlu sütünüzü içmeden şehrinize dönmeyin sakın.

Haydi o zaman, Nisan’da Adana’da.

B.

4 yorum:

  1. Ülkemizin değerlerine sahip çıkmalıyız. Portakal Çiçeği Karnavalı neden bir Oktoberfest olmasın! Bir söz vardır hiç unutmam: "Dünya tek bir ülke olsaydı şüphesiz ki başkenti Adana olurdu"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız arkadaşıma aynen katılıyorum amma bir farkla, güzel yurdumuzun şahhane kenti Osmaniye'de de Harnup Festivali düzenleniyor yakın tarihlerde, bence bunu da bir Oktoberfest yapabiliriz. Bir de sanki bu sözünü ettiğiniz başkent muhteşem Osmanlı devletimizin eski başkenti Bilecik değil miydi?
      Saygılar.

      Sil
  2. Sayın Adsız, öncelikle sizin gibi bu konuya duyarlı birisini görmenin beni çok duygulandırdığını ve aynı zamanda umutlandırdığını ifade etmek isterim. Bu konuda size teşekkürü bir borç bilirim. Konuya gelirsek, güzel ülkemin farklı yörelerinde tabi ki muhteşem festivaller yapılmakta. Artvin boğa güreşleri, Manisa mesir festivali, Afyon kaymak festivali, Anadolu rock festivali, Kastamonu LGBT film festivali gibi. Yani birisi Oktoberfest olur diğeri Rio Karnavalı olur hiç mühim değil. Mühim olan bu değerlerimizi yaşatıp, dünya çapında yaymak diye düşünüyorum nacizane. Sorunuza gelecek olursak, ben de tereddüt etmiştim yazarken acaba Çorum muydu diye ama gelin görün ki Bilecikmiş:) Böyle bir şehrin aslında olmadığını iddia edenlere inat! Aydınlattığınız için teşekkür ederim.
    Hörmetler.

    YanıtlaSil
  3. Koca bir yılı geride bıraktık ve Portakal çiçeği festivalinin o coşkulu günlerine yine ulaştık. Ama üzülerek görüyorum ki bu nadide festivalimizi yine dünya çapında duyuramadık. Adana diyince yine akıllara hep kebap ve şırdan geliyor. Halbuse eskiden her yer portakal çiçeği kokardı. Acaba adana kebap festivaline daha mı ağırlık versel diyorum. Siz değerli yazarlan ve okuyucular siz ne dersinizi bu konuda?

    YanıtlaSil