19 Şubat 2015 Perşembe

BRÜKSEL'DE NEREDE YEMELİ?

Brüksel çoğuna göre dünyanın en sıkıcı başkenti... Bize göreyse gerek yemek alanında gerekse de bira ve çikolata çeşitleriyle birçok farklı seçenek sunan Brüksel mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri... İşte Brüksel'de sizin için seçtiğimiz restoranlar:

1. Chez Leon 
Geleneksel Belçika mutfağı yanında Fransız mutfağının tüm tatlarına bakabileceğiniz Chez Leon, Brüksel’in kafe ve genellikle balık restoranlarından oluşan ve Grand Palace’ın bir arka sokağında yer alan Rue des Bouchers’ın ortasında yer almakta. Özellikle moules adı verilen ve çeşitli şekillerde servis edilen midye yemeği ile ün salmış olan bu yüzyıllık restoran Brüksel’in olmazsa olmazlarından. Champ Elysees'de de bir şubesi bulunan Chez Leon’un fiyatları ise ortalamanın biraz üstünde. Bu yüzden eğer meşhur Brüksel biralarının tadına bakmak istiyorsanız, size tavsiyem yemeğinizi yedikten sonra Chez Leon’un hemen yanında bulunan Delirium’a uğramanız. Söylemeden geçmeyelim, Chez Leon’da özellikle haftasonları rezervasyonsuz yer bulmak zor, bu sebeple moules yemeyi aklınıza koyduysanız alternatif olarak Chez Leon’un yanında yer alan Restaurant Vincent’ı da aklınızda bulundurun.



2. Cook&Book
Cook and Book mükemmel tasarımıyla eşsiz bir kitapevi ve restoran. Mekan şehrin merkezinden biraz uzakta olmakla birlikte, buraya metroyla kolayca ulaşmak mümkün. Roodebeek metro istasyonuna birkaç adım uzaklıkta yer alan mekanda bir kütüphanenin içinde yemeklerinizi yiyip kitabınızı okuyabilir, pazar kahvaltısında arkadaşlarınızla veya ailenizle huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Yolunuz Brüksel'e düşerse bu harika mekana uğramadan geçmeyin. İyi okumalar ve afiyet olsun J


3. No Name
Meşhur Brüksel Borsa binasının yer aldığı Rue de la Bourse’nin karşısında yer alan Rue Jules van Praet sokağında yer alan bu restoranın bir tabelası veya adı yok. Bu yüzden adı olmayan yer olarak bilinen ve dolayısıyla Brüksellilerin gittiği bu restoran Fanny Thai’nin karşısında yer alıyor. Günlük olarak çıkardıkları özel et yemekleri denemeye değer ve fiyat olarak da büyük bir porsiyon et yemeğine 10 Euro civarı veriyorsunuz. Mekan iş çıkışı dolmaya başlıyor ve oldukça nezih atmosferiyle size güzel bir akşam vaat ediyor.


B.Ö.

4. Mort Subite
Tarihi Opera Binası'na oldukça yakın bir mekan olan A La Mort Subite popüler bir toplanma noktası. Yemeklerinin yanı sıra içki çeşitliliği de fazla olan bu sıcak mekanın yazın önünde attıkları sandalyeler ile daha keyifli olduğunu düşünüyorum. Mort Subite adındaki bira ile bir alakası var mı bilinmez ama mekanın yaklaşık 80 yıllık bir geçmişi var. Turistik olması vesilesiyle fiyatları normalin biraz üzerinde. Atıştırmalıkları ve sandviçlerini öneririm. Kalabalık bir arkadaş grubunuzla buluşacaksanız eğer, bu mekanın sizi utandırmayacağını düşünüyorum. Afiyet olsun..


5. Arcadi Cafe

A La Mort Subite'in alt çaprazında bulunan bu şirin kafeteryanın enn sevdiğim ürünü karışık deniz mahsüllü spagettisi. Canım çekti şu an gerçekten de.. Burası ayrıca çeşit çeşit tatlılarıyla da oldukça ünlü. Yalnız fiyatlarının normalin üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Kafenin ayrıca bir güzelliği daha var, o da çok çeşitli vejeteryan yemekleri yapabiliyor olmaları. Yani hafif ama lezzetli bir ürün isterseniz, ardından da güzel bir tatlı ve kahve içecekseniz hiç durmayın ve Arcadi'ye uğrayın derim.




6. Exki
Brüksel deyince Exki adındaki restoran zincirini unutmamak gerekir. Neredeyse her bölgenin merkezinde karşılaşabileceğiniz bu restoranlardan en çok beğendiğim İspanyol meydanında olanı. Gittiğinizde atıştırmalık ne isterseniz bulabileceğiniz, sandviçlerine bayıldığım, kahvelerini de beğendiğim hızlı yemek için birebir bir mekan. Buranın diğer güzel bir yönü ise kafeye oturduğunuzda yarım saat ücretsiz internetinden faydalanıyor olabilmeniz..



A.

0 yorum:

Yorum Gönder