26 Şubat 2015 Perşembe

KIŞ BİTMEDEN VİYANA'NIN MEŞHUR SARIMSAK ÇORBASINI DENEYİN!


Benim için çoğu yemeğin vazgeçilmez unsurlarından biri sarımsaktır. Yemeklere lezzetli bir tat kattığını düşünürüm. Sağlıklı olması ve kış aylarında gribe karşı doğal bir antibiyotik vazifesi görmesi de cabası… Bu yüzden kış bitmeden içinizi ısıtacak bir çorba tarifi vereceğim sizlere. Bu çorbayı Viyana’da içmiştim ve o zamandan beri mutfağımın vazgeçilmezleri arasında. Viyana’da Knoblauchcremesuppe adıyla bilinen ve aslında ülkemizde de bilinen bu çorbanın tarifi şöyle;

 6 - 8 diş sarımsak (sarımsağın daha yoğun olmasını istiyorsanız 8 tane koyun)

1 küçük soğan

2 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz olması daha uygun olur)

2 yemek kaşığı un

3 su bardağı tavuk suyu veya su

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı sirke

Sarımsak ve soğanları ince ince doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin ve pembeleşene kadar orta ısıda karıştırın. Üzerine unu ekleyin ve soğanlar ve un tam karışıncaya kadar hızlıca karıştırmaya devam edin. Ardından sıcak suyu bu karışımın üstüne ekleyerek karıştırmaya devam edin ve sarımsakları ekleyin. Tuz, karabiber ve sirkeyi de ekleyerek 20 dakika kadar çorbayı kaynatın. Son olarak blender yardımıyla çorba pürüzsüz olana kadar çorbayı karıştırın ve 5 dakika kadar kaynamaya bırakın.

Eğer kavrulmuş ekmek küplerini seviyorsanız, az tereyağı ile kavurduğunuz ekmekleri çorbaya ekleyebilirsiniz. Doğranmış taze maydanoz da servisin görselini güzelleştirmek için kullanılabilir.

Afiyet Olsun J

B.Ö.

1 yorum:

  1. Sarımsak iyi hoş da kokusunu nasıl bertaraf edebiliyorsunuz? Neticede modern yaşamlarımızda o kokuyu yaymak çok nahoş olacaktır diye düşünüyorum:/

    YanıtlaSil