16 Şubat 2015 Pazartesi

FRIENDS ve DİĞERLERİ


İşten eve yorgun argın geldiğimizde, kendimize uykudan önce ayırabileceğimiz o kadar az bir zaman kalıyor ki, bu zamanı nasıl değerlendirsem de günün yorgunluğunu biraz olsa hafifletebilsem diye düşünüyor, gündelik alışkanlıklarımızı bu şekilde günbegün sürdürmeye devam ediyoruz.

Bir de şu pencereden bakalım… Eğer doktora yapan, çalışan ve aynı zamanda evli bir kadınsanız eve geldiğinizde o küçücük zaman dilimine mutlaka sığdırmanız gerekenlerin yanında zorunluluklarınız şunlar:  her hafta yüzlerce sayfa okuma yapmak ve derslerle ilgili diğer yükümlülükleri yerine getirmek…

İşte o bana kalan bir saatlik zamanda akşam yemeğimi yerken yabancı dizileri izlemeyi kendime alışkanlık edindim; çünkü bu diziler genelde 22 dakika sürüyor, böylece vaktimi çok yemiyor ve ağır olmayan konularıyla kafamı boşaltmak için bire bir. Komedi alanında benim ilk üçüm şu şekilde;

Friends

Friends benim gözümde komedi dizilerinin zirvesidir. Friends her ne kadar 2004 yılında ekranlara veda etmiş olsa da, milyonların ‘aah keşke yeniden başlasa’ diye iç geçirdiği, bu temada haberler görünce gerçekleşmeyeceği bilinse de o ihtimalin bile heyecanlandırdığı bir dizi olarak belleklerimizde yer etmiştir. Joey’nin Fransızca öğrenmeye çalıştığı o sahneyi kim unutabilir ki?


Modern Family

Modern Family tabii ki bir Friends değildir; fakat özellikle ilk dört sezonuyla gönüllerimizde taht kurmuştur. Eminim Jay’in köpeği Stella ile kurduğu o komik ilişkiyi her hayvan sahibi gülerek izlemektedir. Cameron fenomeninden sonra dünya dizi tarihinde hiçbir obsesif bizi bu kadar güldürmeyecek ve tabii ki Claire kadar hiçbiri bizi huzursuz etmeyecektir.


How I Met Your Mother

How I Met Your Mother bana ilk bölümden beri Friends’in izleyici kitlesine hitaben yayımlanmakta olan bir dizi gibi gelmiş ve maalesef ki bu dizi de geçtiğimiz yıl ekranlara veda etmiştir. Her ne kadar Ted’i itici bulduğumu söylemeden geçemeyecek olsam da Neil Patrick Harris’in oynadığı Barney karakteri için bile bu dizi izlenmeye değer.

B.Ö.

0 yorum:

Yorum Gönder