24 Şubat 2015 Salı

ELMALI TARÇINLI TARTA NE DERSİNİZ?


Bir hafta sonu hayal edin, tüm hafta çalışıp didindiğinizden haftanın yorgunluğunu evinizde dinlenerek atmak istediniz.

Bu planla iyi gidecekler güzel bir film, güzel bir kitap, rahat ev kıyafetleri ve mis gibi tarçın kokan bir tart... Bu sebeple; sadece ev mis gibi koksun diye bile tercih edebileceğiniz enfes bir tart tarifi vermek istiyorum sizlere.

1 adet limonun suyu sıkılır, 3 kahve fincanı şeker ile karıştırılarak 25-30 cm’lik yuvarlak bir fırın tepsisinde kısık ateşte karamelize edilir, ardından ½ tatlı kaşığı tarçın bu karışıma eklenir.

3 elma ince ince dilimlenerek daha önceden hazırlanan şeker-limon ve tarçın karışımının üzerine muntazam bir biçime yerleştirilir.

Tart hamurunun malzemeleri ve hazırlanışı ise şu şekilde; 3 yumurta ile 3 kahve fincanı şeker çırpılır. Ardından, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı sulu yoğurt, 3 kahve fincanı un ve 1 kabartma tozu eklenir. Çırpma kabında sırasıyla karıştırılan bu karışım, elma dizilmiş olan tepsiye dökülerek fırına verilir.  1700 C’de 40 dakika pişirilen tart, fırından çıkarıldıktan sonra tepsi ters çevrilerek servis tabağına alınır. Mis kokulu elmalı tarçınlı tartınız hazır.

Afiyet olsun J

G.

0 yorum:

Yorum Gönder