20 Şubat 2015 Cuma

BÖCEK

“Böcek” isimli tiyatro oyunu Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nün bitirme projesi olarak sahnelenmeye Aralık ayında başladı. Sondan bir önceki gösterimini yakalayan biri olarak kendimi şanslı hissediyorum. Oyuncuları her ne kadar mezun olacak öğrencilerden oluşsa da, gösteri izlediğim Devlet Tiyatroları oyunlarını aratmadı kesinlikle..

Tracy Letts tarafından yazılan ve Jason Hale tarafından yönetilen oyun, ABD’de bir otel odasında kocasından ayrı yaşayan uyuşturucu ve yalnızlık pençesindeki Agnes ile bir barda çalışan kız arkadaşının onu tanıştırdığı Körfez Savaşı’na katılmış bir asker olan Peter arasındaki ilişkiyi anlatıyor.

Savaştan dönen Peter sürekli kaşınıyor ve bunu askeri hastanede üzerinde yapılan deneylere bağlıyor. Otel odasında birlikte yaşamaya başladığı Agnes’i de oteli basan böceklerin varlığına inandırmasıyla durum paranoyak bir hal alıyor ve komplo teorileri ile psikolojik manipülasyon gösterimin ikinci yarısında kendini iyiden iyiye hissettiriyor.

Bu oyuna ilişkin oyuncu arkadaşlar tarafından iki teaser yayımlanmış, onlar da aslında gösterimi tamamlayıcı nitelikte ve dikkat çekici, buradan bahsini ettiğim videolara da ulaşabilirsiniz.

Oldukça keyifle ve pür dikkatle izlediğim oyunun sonunda, genç yeteneklerin oyuna kendilerini bu denli vermelerini ve duyguyu bize bu denli aktarmalarını takdir ettim. Eve dönüş yolunda ise gösterimden ne kadar etkilendiysek fena halde kaşınıyorduk J


A.




0 yorum:

Yorum Gönder