25 Şubat 2015 Çarşamba

ARJANTİN TANGO


Al Pacino’nun en iyi erkek oyuncu Oscar ödülünü kazandığı Kadın Kokusu (Scent of a Woman) filminin Tango sahnesi unutulmaz film sahnelerinden biridir benim için.

O muhteşem tango melodisi, adımlardaki uyum, atmosfer… Kör bir subayı canlandıran Al Pacino’nun Donna’ya Tango yapmayı önermesi, Donna’nın yanlış yapmaktan çekindiğini söylemesi ve Al Pacino’nun “No mistakes in the Tango, not like life, simple” karşılığını vermesi unutulmaz film repliklerim arasındadır.

Bu film mi beni bu kadar cezbetti de dansa başladım bilinmez ama eğer seviyorsanız, dans etmenin hayatınızda yapacağınız en güzel aktivitelerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Biri iki aylık temel eğitimin ardından Arjantin tango dans gecesi anlamına gelen “milonga”lara nasıl da rahat gidebildiğinizi ve burada dans ederek pratiğinizi artırmanın ne kadar da kolay olduğunu keşfedeceksiniz.

Ankara’da pek çok iyi dans kursu bulunuyor ancak Bahçelievler’deki Shine Dans Stüdyosu Mine Akkoyun hocanın efsane eğitmenliği ile öne çıkanlardan biri.  Dansa yeni başlayanlar için 1 aylık dans dersinin ilk dersini de ücretsiz yapmışlar, bilginize ;)

Dansla yaşayın ;)

G.

0 yorum:

Yorum Gönder