6 Mart 2015 Cuma

KADINLARIN GÖZÜNDEN: ERKEKLERE ÖNERDİĞİMİZ AYAKKABI MODELLERİ


İşe veya arkadaşlarla takılmaya giderken bir erkeğin şıklığını gösteren en temel şey ayakkabılarıdır. İtiraf ediyoruz istensonraneyaptimın erkek okuyucuları: Eğer bir erkek özensiz bir ayakkabı seçmişse veya eski trend bir ayakkabıyı paçalarının altına iliştirmişse bir kadının gözünde baya puan kaybeder. Örneğin eski püskü bir converse, modası geçmiş bir puma ayakkabı, derisi soyulmuş bir köseleyi hiçbir kadın sevgilisinin ayağında görmek istemez. Siz ne kadar etkileyici olduğunuzu düşünürseniz düşünün o ayakkabılarla hiçbir kadın yüzünüze bakma zahmetine bile girişmeden, tıngır mıngır yolunda yürür gider.  

Biliyoruz… Kimi zaman bizim nefret ettiğimiz parçaları, bizim inadımıza giydiniz, kimi zamansa size gösterdiğimiz mevsimsel trendleri takip ettiniz. Şimdi ise paça uçlarınıza koymak için biraz kadın görüşü alma zamanı J Üstelik son zamanlarda erkek ayakkabılarında da erkek moda sektörü önemli bir yol katetti. Loaferlardan broguelara, sneakarlardan spor ayakkabılarına kadar birçok çeşit her sezonda vitrinlerde yerini alıyor.

Peki bu seçeneklere biz kadınların bakışı ne?

1. Hi-Top Sneakerlar

Gelin tehlikeli bir tarzla başlayalım. Şu anlamda, hi-topları herkes öyle kolay kolay yakıştıramaz. Bir kere boyunuzun biraz uzun olması ve çok iri olmamanız lazım bu ayakkabılarla trend durmak için. Tabii bu ilk aşama, hi-topları destekleyecek bir tarzınızın olmasıysa ‘must’ bir özellik. Bu özellikleri taşıyorsanız online alışverişte birçok siteden bulabileceğiniz veya vitrinlerinde görebileceğiniz tanınan bir markanın ( Adidas, Nike, Jimmy Choo) koleksiyonundan hi-topları seçmekte fayda var. Düz bir t-shirt, kot pantolon ve üzerine giyeceğiniz sade bir ceketle kadınların ilgisini fazlasıyla çekebilirsiniz.

 

2. Loaferlar

Tarzınız biraz daha klasikten yanaysa loaferlar sizin vazgeçilmeniz olabilir. Püsküllü veya düz olsun loaferlar hem çok rahat, hem de çok şık. İtalyan kesim bir takım elbiseden,  fit kesim bir pantolonun altında kadar birçok farklı tarzla eşleştirilebilir. Özellikle geçtiğimiz yıldan bu yana erkek trendinde öne çıkmış olan loaferlar, Türkiye’de son yıllarda bir hayli moda. Beymenden, Hotiçe kadar birçok markanın vitrinlerini süsleyen bu modeli, online alışveriş sitelerinden de rahatlıkla bulabilirsiniz.

 


3. Koşu Ayakkabıları

Koşu ayakkabı seçeneklerinde son zamanlarda büyük bir canlanma var. 90’larda holiganlar tarafından zaptetilmiş olan bu tarz, son zamanlarda erkek giyimin her alanına hakim olmuş durumda.

Örneğin son zamanlarda moda olan New Balancelar rahatlık ve tarz olma uyumunu iyi koruyor. Hafta sonları gezmelerde veya gün içinde koşuştururken güvenli bir seçim oldukları da kesin.


4. Desert Bootlar

Türkçeye çöl ayakkabı olarak çevirebileceğimiz ama çevirmesek daha iyi olacak olan J Desert Bootların tarihi çook eskilere dayanıyor aslında. Ortaya çıkışı 2. Dünya Savaşı sonrasına rastlayan bu efsanevi botların Clarks ve Ben Sherman tasarımlarına mutlaka göz atın. Tabii burada dikkat edilmesi gereken desert bootların hangi renginin seçileceği. Doğru rengini seçmek biraz zor açıkçası. Siyah rengi her kıyafetle gitse de, dikkatleri toplamak için yeterli bir görünüm sunmuyor. Koyu kahverengi veya lacivert renkleri ise daha gösterişli olmasına rağmen kıyafet seçimi biraz daha zor. Peki biz kadınların tercihi? Açıkçası tarzınıza uydurabildiğiniz sürece her rengin gideri var J

 

5. Broguelar

Hem sofistike ve romantik bir haftasonu tarzını yansıtan, hem de takım altına giyildiğinde şık bir iş adamı havası veren broguelar her dönemin vazgeçilmezi. Son zamanlarda spor tarzları da baya bir trend durumda. Yine de klasik olanları, delikli, hafif yuvarlık uçlu kahverengi modellerini tercih etmek de fayda var. Brogueların değişik tarzlarını ülkemizde de birçok ayakkabı firmasında bulmak mümkün.
B.Ö.
 

0 yorum:

Yorum Gönder