14 Mart 2015 Cumartesi

BAK ATININ TERKİSİNE DE ATMIŞ GÖZLERİ ŞAŞI GELİNİ

Düğün tarihi yaklaşanlar için heyecan doruktadır şimdi. Dile kolay hayatınızın "en mutlu" günü gelip çattı. Evlendiğimiz gün hayatımız boyunca yaşayacağımız "en mutlu" gün müdür bilinmez ama, en eğlenceli gün olarak akıllarda kalabilmesi için sizlere bir kaç öneri sunmak isterim.

Öncelikle sizin için çok önemli olan bu gün herkes için aynı önemde olmayacaktır. Mesela kuaförünüz aynı gün, aynı saatte sizin dışınızdaki bir başka gelinle bile ilgilenebilir. Ama hiç mi hiç önemi olmasın, çünkü o gün sizin gününüz! O sebeple de küçük, büyük fark etmez yaşanan hiçbir aksaklığın canınızı sıkmasına izin vermeyin. Mümkün olduğunca pozitif olmaya çalışın.

Düğün gününüze yanınızda arkadaşlarınızla başlayın. Kuaförde, fotoğraf çekimlerinde kalabalık bir arkadaş grubu her anınızda size eşlik etsin. Emin olun ki bu sayede eğlence aralıksız sürdürülebilecektir. Paylaşım artacak, en küçük konular bile espri  malzemesi haline getirilebilecektir. Size edecekleri yardım da cabası.

Artık her köşe başında, parkta, bahçede karşımıza bir veya birden fazla gelin ve damadın çıkmasına alışsak da, güzel havada fotoğraf çektirmenin zevkini sizin de tatmanız lazım. Bu klişeden mahrum etmeyin kendinizi sevgili gelin ve damat adayları.

Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında evlenecekler düğünlerinde fazlasıyla renk kullansınlar derim. Örneğin gelin çiçeğiniz illa beyaz güllerden oluşmak zorunda değil.
Fotoğraf çekimi, koşturmaca,  düğünde oynamak, hoplamak, zıplamak derken o gün çok yorulacaksınız. "Bir de ayaklarım beni yormasa" diyenlere tavsiyem babet giymeleri. Tüm gün topuklu ayakkabı üzerinde durmak hem sizi yorar, hem de hareketlerinizi yavaşlatır. En azından fotoğraf çekimi sırasında ya da düğünün ilerleyen saatlerinde ayaklarınıza bir babet geçirmenizde fayda var. Yanınızda bulunsun.
Düğünü eğlenceli kılan arkadaşlardır, bunu unutmayın. Eğlenceli arkadaşlarınız düğün sırasında pistte gösterdikleri performanslarla çoğu zaman akrabaları kendilerine hayran bırakmayı başarırlar. Tam tersi de olabilir tabi :) 

Düğünlerdeki en büyük eksiklik ise gelin ve damadın arkadaşlarının birbirlerini tanımamaları sebebiyle oluşamayan kaynaşma ortamıdır. Pek çoğu birbiriyle düğün sonrası samimi olur ki, bunun sizin düğününüze eğlence anlamında bir katkısı olmaz. Düğünü daha eğlenceli hale getirebilmek için tanışma ve kaynaşma ortamını düğün öncesinde tesis edebilmek  şarttır. Düğün öncesinde vereceğiniz bir partide farklı kitleleri birbirlerine tanıtma fırsatına sahip olabilirsiniz.

İster düğünde, ister düğün öncesinde kullanmak amacıyla yaptıracağınız süsler (el pankartı, konuşma balonu, çerçeve vs.) ortama biraz hareket ve eğlence katacaktır.

Düğün şarkılarına gelecek olursak  playlistinizi oluştururken arkadaşlarınızla topluca dans edip spontane figürler sergileyebileceğiniz en az 1 şarkının bulunmasına özen gösterin. Dönemin popüler bir şarkısı seçilebilir örneğin.

Benim yöntemlerim bunlardı ve düğünümde işe yaradılar. Başka önerisi olan okuyucularımızın da paylaşımlarını bekliyoruz.

B.

0 yorum:

Yorum Gönder