27 Şubat 2015 Cuma

OMBRE SAÇ MODASI


Saç renginizden sıkıldıysanız ve köklü bir değişiklik yapacak cesaretiniz de yoksa size önerim Ombre uygulamasıyla tanışmanız olacaktır. Bu terimle ilk kez Makas Kuaför’ün Instagram hesabında karşılaşmıştım. O dönemde saç rengimde değişikliğe gitmek gibi bir düşüncem olmamasına rağmen uygulama pek bir ilgimi çekmişti. Bu uygulama saç uçlarınıza yapılıyor (siz saçınızın neresinden başlamak isterseniz) ve saç uçlarınızın renginin birkaç ton daha açık renk olması esasına dayanıyor. 

Bu uygulamada en dikkat edilmesi gereken husus saç rengindeki geçişin doğal olması. Bazı amatör kuaförler renk geçişini hiç ayarlayamadığından çizgi çizilmiş gibi kötü bir saçla muhatap bırakabiliyorlar sizi.

Bu uygulamayı kahverengi saça yaptıranların işi biraz daha kolay, zira saç uçlarını sarıya boyattıklarında güzel ve doğal bir geçiş elde edebiliyorlar. Siyah saçta ise risk daha yüksek, siyahtan sarıya geçiş çok da doğal gelmiyor kulağa malum.

Siyah saç sahibi birisi olarak saçlarıma ombre yaptıracağımda çok araştırdım ne renk olsun saç uçlarım diye.  Sizin ön araştırma yapmanız ne kadar önemliyse kuaförünüzün öngörülü olmasının yanı sıra becerikli olması da bir o kadar önemli. Benim saç uçlarımın rengi bal köpüğü oldu. Öncesi ve sonrası fotoğraflarımı aşağıda görebilirsiniz. Tabi ışığın etkisiyle rengi tam olarak belli olmuyor.

Bu uygulamayı deneyecek olanlara tavsiyem kuaförlerini iyi seçmeleri. Çok pahalı bir kuaföre gitmenize gerek yok. Önemli olan bu işle haşır neşir ve saçlarınızı güvenle emanet edebileceğiniz bir kuaför bulmanız.


B.


 
 
Bir diğer ombre çalışmasına ait fotoğraflar da aşağıda yer alıyor. Çok beğendiğimi söyleyemesem de küçük bir değişiklik isteyenlerin fazla cesarete ihtiyaç duymadan uygulayabileceği bir renk değişimi oldu.
 
G.
 

 



1 yorum:

  1. B Hanım çok güsel olmuş ama alttaki dediği gibi pek başarılı değil.

    YanıtlaSil