20 Şubat 2015 Cuma

FİZİKSEL VE ZİHİNSEL DİSİPLİN: YOGA

Bu yazıyı yazmam bir Yogi olduğum anlamına gelmiyor ama bu durum yaklaşık iki yıl önce tanıştığım ve nadiren yapabildiğim yogayı sizlere anlatmamı da engellemiyor J Aslında ben yoga felsefesinden çok yoganın bende yarattığı fiziksel ve ruhsal etkilere kısaca değinmek istiyorum.

Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor: Yogayı illaki bir Yogi eşliğinde yapmanız gerekmiyor, burada yer alan video sayesinde evinizde izleyerek kolaylıkla fiziksel çalışmanızı yapabilirsiniz. Evde, fiziksel hareketleri nasıl yapacağınızı iyice öğrendikten sonra kendinizi meditasyon konusunda da geliştirebilirsiniz. Bunun için ise ilk gerekecek şey sakin ve düşük seste bir müzik.. Öte yandan toplu bir şekilde yapıldığında da ortaya farklı bir enerji çıktığını ve keyifli olduğunu da söyleyebilirim.

Video eşliğinde evde yoga yapmak başından sonuna bir saatten fazla sürüyor. Sonrasında ise vücudunuzun bir tüy kadar hafiflediğini hissederek kendinizi huzurla yatağınıza atmak isteyeceksiniz. O duygu gerçekten anlatılmaz yaşanır J Aslında icra ederken o kadar da zor olmadığını düşündüğünüz tüm vücut hareketlerinin acısı ise ertesi gün çıkıyor, tabi eğer öncesinde yeterli egzersiziniz yoksa.

Bu arada özel yoga derslerim esnasında da, okuduğum yoga ile ilgili tüm kitaplarda da gördüğüm uyarıları paylaşmalıyım. Birincisi yoga süresince burnunuzdan nefes alıp veriyorsunuz. İkincisi hareketleri yapamıyorsanız vücudunuzu asla zorlamıyorsunuz ve zamana bırakıyorsunuz. Üçüncüsü hareketleri yaparken vücudunuzda ağrı hissediyorsanız muhakkak yanlış bir duruş yapıyorsunuzdur, bu durumda ayna karşısında ya da yanınızdaki birinden hareketi düzeltmeniz için yardım alabilirsiniz.

Güzel bir tecrübe sizi bekliyor, bir saat sonrasında fiziksel ve zihinsel bir dinginliğe hazır olun J

A.




*Görseller, kursuna bir süre katılım sağladığım YogaAcademy'e ilişkindir.

1 yorum:

  1. Yoga her zaman tavsiye edilen bir aktivite ancak benim bir sorum var. Son dönemde bir de Yoka adı bir spordan bahsediliyor.Aralarında belirgin bir fark var mı merak ediyorum doğrusu. Bir bilginiz varsa ve bizleri aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Bye...

    YanıtlaSil