17 Şubat 2015 Salı

NAİF




İstanbul… İstanbul…. Onca şehir gezdim dünyada ama hiç biri İstanbul kadar etki sahibi değil üzerimde. Ne şiirler, şarkılar, hikayeler, romanlar yazıldı bu kente. Sayfalar dolusu yazılsa da yine de tam anlamıyla anlatılmaz. Renklidir İstanbul, canlıdır, hayat dolu… Yirmi dört saat uyumayan şehir derseniz abartı olmaz mesela, ya da her gün başka bir mekana gitseniz, başka bir aktivite yapsanız yine de tekrara düşmezsiniz derseniz yalan olmaz.

İstanbul’un kaosundan muzdarip şehir sakinleri tarafından bu görüşüme karşıt bir dolu argüman sıralanabilir tabii ki. Ancak benim için İstanbul güzelliklerle ve yenliklerle doludur. Her gidiş bir mutluluk, bir keşiftir.

Yine bir hafta sonu kaçamağı sırasında, Karaköy’de yeni açılan “NAİF” cafeyi keşfediyorum. Karaköy yeni bir alternatif İstanbullular için, küçük, sevimli vintage sitilinin öncüsü pek çok cafe, restaurant ve butik var.

Naif, iki ortak tarafından yılların hayalini hayata geçirmenin şevki ile açılmış, geleneksek lezzetleri mutfağında başarı ile uygulayan, günlük planlanan tatlı menüsü ile müşterilerine keyifli dakikalar yaşatan ve tamamen yerli ürünler kullanan çok sevimli ve keyifli bir mekân. Dekorasyonunu da oldukça başarılı bulduğumu belirtmeliyim.





Bizim Pazar menümüz ise şu şekilde: pişi, kahvaltı salatası, omlet (patatesli ve yumurtalı) veee tazecik tavşan kanı çaylar :) hepsi birbirinden lezzetliydi. 
Bir pazar kahvaltısı için Naif’i seçmek, kahvaltının ardından Karaköy’ün sokaklarında gezinmek, farklı tasarımları ile öne çıkan butikleri incelemek, ya da henüz kaldırılmamışken kaldırıma atılmış masa ve  sandalyelerde bir fincan kahve içmek keyifli ve farklı bir aktivite olacaktır. Şiddetle tavsiye ederim. :)
 G.

1 yorum:

  1. Hatay'ın meşhuuur tuzlu yoğurdu da denenebilir orada. Çok başarılı bir mekan!

    YanıtlaSil