Benim için çoğu yemeğin vazgeçilmez unsurlarından
biri sarımsaktır. Yemeklere lezzetli bir tat kattığını düşünürüm. Sağlıklı
olması ve kış aylarında gribe karşı doğal bir antibiyotik vazifesi görmesi de
cabası… Bu yüzden kış bitmeden içinizi ısıtacak bir çorba tarifi vereceğim
sizlere. Bu çorbayı Viyana’da içmiştim ve o zamandan beri mutfağımın
vazgeçilmezleri arasında. Viyana’da Knoblauchcremesuppe adıyla bilinen
ve aslında ülkemizde de bilinen bu çorbanın tarifi şöyle;
6 - 8 diş sarımsak (sarımsağın daha yoğun
olmasını istiyorsanız 8 tane koyun)
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz olması daha uygun
olur)
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı tavuk suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı sirke
Sarımsak ve soğanları ince ince doğrayın. Bir
tencerede tereyağını eritin ve pembeleşene kadar orta ısıda karıştırın. Üzerine
unu ekleyin ve soğanlar ve un tam karışıncaya kadar hızlıca karıştırmaya devam
edin. Ardından sıcak suyu bu karışımın üstüne ekleyerek karıştırmaya devam edin
ve sarımsakları ekleyin. Tuz, karabiber ve sirkeyi de ekleyerek 20 dakika kadar
çorbayı kaynatın. Son olarak blender yardımıyla çorba pürüzsüz olana kadar
çorbayı karıştırın ve 5 dakika kadar kaynamaya bırakın.
Eğer kavrulmuş ekmek küplerini seviyorsanız, az
tereyağı ile kavurduğunuz ekmekleri çorbaya ekleyebilirsiniz. Doğranmış taze
maydanoz da servisin görselini güzelleştirmek için kullanılabilir.
Afiyet Olsun J
B.Ö.


Sarımsak iyi hoş da kokusunu nasıl bertaraf edebiliyorsunuz? Neticede modern yaşamlarımızda o kokuyu yaymak çok nahoş olacaktır diye düşünüyorum:/
YanıtlaSil